Over Wentzel

Al meer dan honderd jaar is Wentzel B.V. een begrip in de loodgieters- en installatiebranche. Wentzel is gestart in het centrum van Amsterdam en sinds 2001 gevestigd in Amsterdam-Westpoort. Wentzel is dé distributeur van non-ferrometalen in Nederland en vertegenwoordigt de gerenommeerde merken RHEINZINK, Halcor (koperen buis) en Schlebach (machines). Vanuit een centraal magazijn in Amsterdam worden dagelijks uit voorraad de afnemers in heel Nederland beleverd. Het klantprofiel van Wentzel bestaat uit professionele dak-, sanitair- en bouwmaterialen groothandelaren.

Een kort overzicht van een aantal mijlpalen in de 100-jarige geschiedenis.

Nederlandse Vereniging van Leidekkers

Wentzel is partner van de Nederlandse Vereniging van Leidekkers, opgericht om het leidekkersvak voor de toekomst te behouden. Leidekken is een ambacht op met name historische en monumentale gebouwen.

Gebouwschil Nederland

De vereniging Gebouwschil Nederland (GNL) is de ondernemersorganisatie voor de hellende daken- en gevelbranche. GNL biedt praktische informatie over o.a. arbeidsvoorwaarden, techniek, materiaal en ondernemerschap. Wentzel is partner van GNL.

C2C Bouwgroep

De C2C Bouwgroep is een Cradle to Cradle kennisplatform voor alle partijen in de bouwkolom. Samen met 20 andere C2C gecertificeerde bedrijven en kennispartners staan wij voor een circulaire economie met gezonde materialen en gebouwen.